2009 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Myliu savaitgalius

Myliu savaitgalius. Dėl jų tingumo, lėtumo, dėl jausmo, kad jei nenori, gali nieko nedaryti (kartais aš net indų savaitgaliais neplaunu :) ). Dėl to, kad mylimas žmogus dvi ištisas dienas šalia ir nereikia jo laukti :) Šiandien pirmadienis, bet dar neįšoku į vėžias. Indus susiploviau, lovą pasiklojau, bet tiek žinių. Saulė šviečia, bet su riedučiais nesugebėjau susiruošt, nesugebėjau anei paverst, anei pasodint baziliko ir petražolės, anei nieko nieko. Na, gal popietė bus prasmingesnė :)

Iš gerbiamų skaitytojų pasiekė mini priekaištas, kad rašau vien apie filmus :) Na taip, realybės šou daug įdomiau, negu filmų recenzijos, suprantu, ir todėl šiandien susilaikau nuo savaitgalį matytų dviejų itališkų ir vieno amerikansko filmų aprašymo, ir rašau ką veikėm šiaip :)

Taigi, šeštadienį pabuvom aktyviai.
Pasivaikščioję gerą valandą prie ežero ir mano mylimoj aikštėj išgėrę kavos (vis dar lauke!), važiavom pirkt stalinės lempos (išzyziau kad su popietiniais vertimais gadinuosi akis :) ).
Popietę praleidom su Carlo tėvais - ėjom į fortepijono muzikos koncertą - grojo keturiomis rankomis, du didelius simfoninius kūrinius (Mocarto ir Bethoveno), pritaikytus fortepijonui. Graži muzika, labai profesionalūs pianistai, tik... Koncertas buvo nemokamas ir vyko... senelių namų salėje :) Nors žiūrovai nebuvo vien vietiniai gyventojai, bet visgi, labai panašu, kad mes su Carlo buvom jauniausios dūšios koncerte. O linksmiausia dalis buvo dvi bobutės mums už nugaros. Kai pianistė pradėjo pristatinėt kūrinį, viena bobutė labai garsiai kitai sako "aš tai nieko negirdžiu ir nesuprantu", kita - " aš irgi" :) Tada visą koncertą viena (ar abi) ČEPSĖJO. Galima išeit iš proto, čia kaip kapsintis čiaupas :) O beskambant paskutiniams akordams, viena sako (garsiai) "O, jau baigiasi" :)
Vakarojom pas Carlo sesę ir jos šeimą - mūsų laukė gausi vakarienė :) Valgėm polentą (kukurūzų košė, labai skani, bet ir kalorijų bomba) su mėsa. Atėjusi pamačiau orkaitėj šonkauliukus. Nu gerai, galvoju, šonkauliukai. Kai jau susirinkom prie stalo, žiūriu, kad deda į lėkštes tokius vertinukus (spiedini). Primečiau, kad man bus per akis ir to vertinio. Bebaigiant, Francesca (Carlo sesuo) sako - pasiruošk skrandį, nes dar laukia arrosticini (tai tokie mažiukai avienos gabaliukai suverti ant medinių pagaliukų). Pagalvojau, kad juokauja, bet ne :) Aš aplenkiau šonkauliukus, užtat vyriškiai kai tvojo per visą mėsą, tai net sunku patikėt buvo, kur jiems telpa :)
Sekmadienį jau buvo pribrendęs laikas eiti kur nors picos, tai nusprendėm šaut du zuikius iškart, ir keliavom į piceriją kuri vadinasi "Hip hop" ir kuri yra per gatvę nuo mano mylimos riedučių trasos. Taigi, sukirtę po picą, keliavom jų deginti - aš ant riedučių, Carlo ant dviračio. Buvo truputį baisu, nes trasa buvo pilna šeimų su mažamečiais, kartais užimančių visą kelią, o aš, žinia, stabdyti nemoku :) Grįžę žiūrėjom filmą, šildėmės likusius šonkauliukus (ir aš viriau polentą, ir gavosi pagaliau skani :) ), grojom ir dainavom, o visai vėlai dar iškišom nosis prie ežero, kad truputį išvaikščioti sunkią vakarienę :)
Va taip mes gyvenam. Turiu porą receptukų pasiruošus, o dar tie trys filmai, tai bus daugiau įrašų. Fotiką pradėjau su savim nešiotis, bet fotkint dar nepradėjau :) Gal ateis ir ta diena..... :)

Šimtas saulės spindulių jums. Bučkis.

5 komentarai:

aquille rašė...

"beskambant paskutiniams akordams, viena sako (garsiai) "O, jau baigiasi" "

>>> Buvo šiuolaikinės muzikos festivalis "Gaida 2008". Skambėjo mano speco dėstytojo R. Kabelio kūrinys. Salėj sėdėjo senosios lietuvių kompozitorių kartos atstovas V. Barkauskas. Kūriniui pasiekus kulminaciją ir prasidėjus atoslūgiui profesorius gana aiškiu sklandžiu tembru taria: "Finita la comedia". Atoveiksmis aiškus. koncertas vyko kongresų rūmuose. :)

Anonimiškas rašė...

sveikute !!!
gyvenam netoliese, bet susitikti per daug uzsiemusios. idomiausia tai, kad nei viena is musu net nedirba.
reikia susitikti kada :)
pamokysiu kaip nuo kalniuku riedeti ir kaip stabdyti vazinejant rieduciais :)
Inga is Merate

Evelina rašė...

Akile - geras :) Inga - tai aiskiai susitinkam, tik dabar orai pabloge rieduciams :)

Anonimiškas rašė...

o arrosticini tarp kitko abruzzo patiekalas. net nezinojau, kad ir kitur ji daro :) skanu labai :)

Evelina rašė...

mano vyriskis del arrosticini eina is proto :) galetu valgyt kasdien :) man irgi skanu :) mes tai perkam supermarkete jau pagamintus ir metam i orkaite :)