2009 m. lapkričio 17 d., antradienis

Maži geri dalykai


Ogi netokie jie ir maži - aš galų gale nusipirkau puodą, beveik tokį, kokio norėjau :)
Storom storom sienom, nedegančiu paviršium, tinkantį tiek orkaitei tiek viryklei. Vienas mažiukas BET - bet vat dangčio į orkaitę dėt negalima, kai reikės, teks dengti folija :)
Bet gražuolis, ką? :)
O dar toje pačioje fantastiškoje parduotuvėje radau keptuvėlę krepams (lietiniais lietuviai juos vadina), baisiai gražiai spalvotą, ir dar - savo svajonių taimerį. Taimerio ieškojau jau seniai, ir su tuo susijęs toks truputį juokingas patarimas visoms naujai keptoms šeimininkėms :)
Taigi, ilgai ieškojusi taimerio, kažkada pamačiau dailų cirinos formos ir už vos trejetą eurų, tai čiupau. Parsinešiau namo, pabandžiau užstatyti - ir niekas man neskambėjo. Sukinėjom abu su Carlo, sukinėjom, aš po to truputį per jėgą pasukinėjau, ir iš vieno taimerio pasidarė du. Teko išmesti į plastiko šiukšlių maišą. Šitą mielą žmogėno formos taimerį radau vaikštinėdama su Modesta, ir kainavo šitas jau gerokai daugiau - virš šešių eurų, bet buvo toooks mano stiliaus ir skonio, kad palikti jo parduotvėj negalėjau. Pareinam namo, sukinėjam sukinėjam - neskamba. Pradedam įtarti negerus Evelinos magnetinius laukus, nepriimtinus itališkiems taimeriams. Šįsyk tiesa, esam protingi - smarkiai nebesukam, kad vietoj vieno taimerio vėl dviejų neturėtumem, o verčiau susirandam čekį, ir einam į parduotuvę keisti nedoro taimerio. Duodam pardavėjai, ji užstato ir .... dziiiiin. Nu, jaučiamės visiškais dundukais, o pardavėja gudriai šypsosi, sako, parodyk, kaip tu jį užstatai. Nu aš jau nujausdama klastą parodau - t.y. užsuku ant dviejų ar penkių ar penkiolikos minučių ir tiek :) O tai va tau ir ne. Taimerius reikia pirmiausiai užsukti iki galo (t.y. juos "pakrauti") ir tadag grįžtant nustatyti laiką :) Gyveni žmogus ir mokaisi :)
Tuo pačiu dar vienas patarimas šeimininkutėms, kurį gavau iš kaimynkos. Pasirodo, visi aromatingi augalai, tokie kaip bazilikas, gali būti sėkmingai ir ilgai laikomi kameroje. Nuplauni, nusausini, į stiklainiuką ar specialų maišelį ir į kamerą. Išlieka ir spalva ir aromatas. Šituos bazilikus gavau nuo kaimynės dovanų :)
Pas mus orai vis dar lietuviški. Tai pas jus gal itališki?????

2 komentarai:

Unknown rašė...

Tai jau.. norėtume tų itališkų orų, ale turim lygiai jokius.
norisi užsikloti galvą ir pamiegoti iki pavasario :(
ok.. per Kalėdas gal dar atsikelčiau. trumpam. dovanas patikrint :P

Evelina rašė...

:) ech, nepavydu, dar prisimenu kaip sunku pratempti tą laiką. šiuo aspektu čia - vienareikšmiškai geriau. Emigracija?... :)