2009 m. lapkričio 10 d., antradienis

Itališka egzotika: trumas arba triufelis

Netyčiom nugirdau, kad kai kam nesigauna čia parašyti komentarų. Ei, pasistenkit, a, nes labai liūdna vienai rašyt :) Man pačiai asmeniškai čia patinka daug labiau, negu blogas.lt, ypač dėl greičių. Dabar viskas sparčiau :)

Pas mus sugrįžo saulė. Laikau sukryžiuotus pirštus, kad liktų bent trupiniukas Modestai. Šiandien labai gražu ir šilta. Čiulba paukštukai, o kalnai nutvieksti saulės atrodo pasakiškai. Gaila tik, kad vetimų turiu iki kaklo, tai nežinau, ar išeis šiandien bent pasivaikščioti išlysti kol dar saulutė nenuėjus miegot :)

Šiandieninis įrašas su trupučiu egzotikos. Sekmadienį Carlo tėvai buvo Piemonte, trumų šventėje, iš kur ir mums pargabeno žavingą baltą trumuką. Bet pradžiai, kas tie trumai. Šiaip jie dažniau vadinami triufeliais, ir, sako, kad saldainiai, gavo pavadinimą būtent nuo šių grybų. Auga po žeme, Italijos šiaurėje balti, Prancūzijos šiaurėje juodi, apie 10-20cm, aptinka tik šunys ir kiaulės, pagal kvapą. Labai reti, todėl brangūs. Stipraus aromato ir skonio. Atrodo maždaug taip:


Šiaip truputį juokinga, nes rūpintis reikia beveik kaip vaiku (arba kaip bonzu :) --> mes nusipirkom bonzą Ikėjoj ir ilgai juokėmės, kai perskaitėm, kad laistyti jį reikia visą vazoną panardinant į vandenį. Tai va kai laikas ateina laistymui, sakom "einam maudyt savo mažylio"). T.y. trumas įvyniotas į popierinę servetėlę ir įdėtas į užsuktą stiklinį indą, bet servetėlę kasdien reikia keisti :)

Tai va, vakar tiesiog išsivirėme makaronų (tagliatelle tinka labai), užsidėjom sviestuko ir žsitarkavom trumo (triufelio). Egzotika, bet NIAM :)

4 komentarai:

Unknown rašė...

tai Jus visai prabangiai gyvenat :D

Evelina rašė...

:) aha, kai gaunam dovanu,gyvenam prabangiai :)

Daivutė rašė...

Gal kas žinote kur Lietuvoje prekiauja trumais? Ar išvis jų pas mus Lietuvoj galima kur įsigyti.

Nikita rašė...

Jeigu reikia galiciau atvezti is italijos, ia baltu ir juodu.