2009 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Amerikietiškas kinas: Panic room, 2002


Tęsiant filmų temą, dalinuosi įspūdžiais ir apie užvakar matytą trilerį (buvau jį mačiusi ir seniau, bet neprisimenu nei kur, nei kaip, nei kodėl, nei apie ką :) ).
Pasirinkom jį dėl pavdinimo, dabar po "Ring" noriu neprarasti baisybių žiūrėjimo įgūdžių ir karts nuo karto vis "pasisiaubinti" :)
Režisierius -David Fincher - tas pats, kuris prieš šitą filmą susuko kultinį "Fight club" (kurį norėčiau pažiūrėti darkart, nes mačiau prieš kokį šimtą metų), o visai neseniai - "The curious case of Benjamin Button". Iš labai matytų veidų - Jodie Foster ir Forest Whitaker.
Siužetas - klasikinio trilerio - mama ir dukra, vienos, didelis namas, naktis, blogiukai, rytas, išgelbėjimas. Nauja detalė - panikos kambarys, t.y. kambarys, įrengtas tokiems atvejams, kai name pasirodo nepageidaujami blogiukai. Įtampa krenta ir kyla, nušauna vieną, vaikas diabetikas išgyvena priepuolį, sumuša padėti atėjusį tėtį, nušauna kitą. T.y. - tai, ko maždaug ir tikėtumeis iš tokio žanro filmo. Šiurpuliukai bėgiojo, Carlo ranką spaudžiau, bet tai turbūt ir buvo vienintelis šio filmo privalumas - kartais gerai kraują pavarinėti adrenalinu. Pasibaigus filmui, per tris minutes jį vėl užmiršau (todėl rizikuoju po kažkiek metų vėl žiūrėti kaip naują :) ).

Komentarų nėra: