2010 m. liepos 5 d., pirmadienis

Slėpkimės nuo karščių. Selvino.


Užklupo mus karščiai. Sekmadieniui žadėtų 40 laipsnių, rodos, nepasiekėm, bet karšta žiauriai. Per teliką - beveik kaip Lietuvoj žiemą, nenutyla perspėjimai. Seniems, ligotiems žmonėms, vaikams... Daug vandens, nebūti saulėje... Pagalbos numerai jei pasijustum blogai... Rimtai primena Lietuvą su minus 30 :).
Namie uždengus langus žaliuzėmis ir įjungus ventiliatorius, kiek vėsiau - kokie gal +27. Vis dėlto paleipę esam. Šeštadienį taip ir neišlindom iš namų - planavom pamatyti ežero šventės fejerverkus Varenna mieste, bet po vakarienės užklupo visai rimta audra, tai likom namie. Po audros, dar lynojant gėrėm balkone kavą ir žaidėm kortom dvi valanas taip pralinksmindami pro šalį einančius kaimynus. Bet namie tikrai nebuvo kuo kvėpuoti...
Vakar gi 9ą ryto jau riedėjom (mums neįtikėtina, mes savaitgaliais miegam iki 11 :) ) - gabenom Carlo šeimos mantą į Selvino, miestelį kalnuose (gal labiau kalvose) savaitei atostogų. Gražu ten, ir vėsiau. Buvom jau prieš savaitę vienai dienai nuvažiavę - apsidairyti, Carlo šeima susirasti kur nakvoti.
Miestelis, kuris atgyja tik vasarą (na ir dar per Kalėdas ir Velykas), tikrų tikriausias kurortas. Su milijonu veiklos vaikams ir paaugliams (Carlo ir jo sesė pasakojo, kaip prieš kažkiek metų jie kas vasarą čia atvažiuodavo visam mėnesiui. Pasakojo kaip organizuodavo lobių medžiokles, teniso turnyrus ir t.t.), žaidimų aikštelėmis, teniso kortais, parduotuvėmis ir tt ir tt... Atmosfera man kažkodėl priminė Druskininkų "Spa Vilnius" sanatoriją kur visi vaikšto atsipūtę su chalatais. Čia apsirengę, chalatus palikę namie, bet atsipalaidavę tiek pat... Laižo ledus, juokiasi ir vaikšto lėtai lėtai. Man patinka. Praeitą savaitgalį apėjome miestelį, ir galiausiai su Carlo pasilikom mini golfo lauke (dar vienas pirmas kartas). Šį sekmadienį nugyvenome dar tingiau - po pietų pora valandų visuotinio miego, po to pasivaikščiojimas ir viskas. Kitą savaitgalį važiuosime atostogautojų parsivežti - tai planuose yra nors vieną passeggiata (t.y. pasivaikščiojimą) po kalnus padaryti, dar Carlo baisiai nori su vaikais ant padangų nusileisti tam skirtoje trasoje nuo kalno, ir dar gal kokia bocce (lietuviškai petanke vadinama) partija kartu su Carlo šeima. Neblogai.


Komentarų nėra: