2010 m. liepos 6 d., antradienis

Bazilikata (Basilicata)

Bazilikata tai ne koks padažas su baziliku. Tai vienas Italijos regionų, ir, sako, gražus.
Aš su Bazilikata netiesiogiai susidūriau tris kartus - pirmąjį, žiūrėdama filmą "Io non ho paura" ("Aš nebijau", filmas pastatytas pagal to paties pavadinimo Niccolo Ammaniti romaną (beje, išverstą ir lietuviškai). Nustebino erdvės ir laukai - aš įpratusi, kad Lombardijoj, kur gyvenu, miestai ir miesteliai prasideda prie kitų miestų ir miestelių ribos, o tokių laukų be jokios sodybėlės kiek akis aprėpia - nelabai čia Italijoj ir buvau mačiusi. Tos erdvės ir laukai ir buvo Bazilikatos, kurioje nufilmuotas tas filmas, peizažas.
Antrasis susidūrimas su Bazilikata - receptų knygoje. Makaronai su įdarytais vyšniniais pomidoriukais - niam, greitu metu būtinai įdėsiu šitą receptą į savo naują (dar nepradėtą :) ) blogą Makaronai! :)
Trečiasis - vakar kine. Žiūrėjom filmą "Basilicata coast to coast". Kultinis! Kas turėsit progą, būtinai pažiūrėkite.
Keturi draugeliai, grojantys kartu, nusprendžia dalyvauti festivalyje kitoje Bazilikatos pusėje (Bazilikata iš abiejų pusių "bučiuojama" jūrų). Siekdami pritraukti medijos ir visuomenės dėmesį, jie nusprendžia atstumą, įveikiamą automobiliu per pusantros valandos, keliauti 10 dienų pėsčiomis. Filmas pilnas Italijos pietų spalvų, skonių ir kvapų ir... MUZIKOS. Gaila, bet geriausių dainų youtube neradau, truputį muzikos galite pasiklausyti ČIA, bet gal nesuprantant žodžių labai gražu nebus :) nors kas žino...
Noriu į Basilicata!!!!

Komentarų nėra: