2010 m. liepos 8 d., ketvirtadienis

Liepaitės


Na ir maža mūsų europėlė ... Anadien per bendrą Milano lietuvių emailą sužinojau, kad Lecco vyksta Europos vaikų chorų festivalis. Iš šešių dalyvaujančių chorų - du iš Lietuvos :). Legendinės Vilniaus "Liepaitės" ir berniukų choras iš Šiaulių "Dagilėlis". Tai vakar, paaukodami Ispanijos - Vokietijos futbolo rungtynių pirmą kėlinį ėjom pažiūrėti atidarymo eisenos ir ceremonijos.
Truputį juokingai gavosi - ketinau mobiliuoju nufotografuoti "Liepaites" eisenoje, girdžiu kaip mergaitės tarpusavy šūkaliojasi "stok, stok, fotografuoja!" Aš gražia savo gimtąja kalba sakau "Ačiū, viskas gerai, jau nufotografavau, ačiū!" Viena "liepaitė" pradžioj taip natūraliai net nepagalvojusi - "Nėr už ką!", o po pusės sekundės "Kąąąą??? lietuviai????" :)
Smagu buvo. Pasirodo, vienos "liepaitės" tėtis informaciją tarp mūsų paskleidė. Ačiū jam. Kažkaip pakaso širdį nuoširdūs lietuviški veidai ir gimtoji kalba. Šiandien eisiu paklausyti koncerto.
O ceremonija buvo su trupučiu patoso (bet man atrodo kad chorinėj kultūroj kitaip neįmanoma), bet labai graži. Atplaukė valtys iš kito ežero kranto, kiekviename po choristą su vėliava, po to buvo grojamas Europos himnas ir pakeltos vėliavos.
Galiausiai laukė koncertas katedroje, bet mes pasirinkome antrą futbolo rungtynių kėlinį ir neprašovėm - ispanai mūsų palaukė, kad galėtume ir mes pamatyti gražų ir pergalingą jų įvartį :) Dabar susitarėm sirgti - aš už ispanus, Carlo už olandus. Žiūrėsim, kas šventę švęs :)



1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

aciu, aciu. Laukiam tolimesniu reportazu.

Liepaiciu mama Jurga