2010 m. birželio 1 d., antradienis

Savaitgalis. Kalnas, Modigliani, Varese.

Kažkaip nenorėjau plakti pomidorų, braškių ir laisvalaikio kartu, tai va - naujas postas, antras per vieną dieną - kartais aš pati save nustebinu :)
Tiesiog savaitgalis vertas pažymėjimo. Orai buvo keisti - abi dienas iki pietų grėsmingai apsiniaukę ir kvepėjo lietum... O popiet saulėta ir vasariška...
Jau seniai buvom suplanavę šeštadienį keliauti į Varese miestą, tiksliau, Gallarate netoli Varese, kur yra šaunus šiuolaikinio meno muziejus ir kur iki birželio pabaigos eksponuoja Modigliani. Deja, nežinojome, kad tą šeštadienį Varese mieste planų turėjo ir G6, tai yra didžiausių pasaulio šalių vadovai :) Atsitiktinai penktadienio vakarą sužinoję ir paskaitę apie saugumo priemones (snaiperius ant stogų, visą centrą uždarytą ir tt), nusprendėme kad mums gera ir namie :) Taigi šeštadienį likom namuose, o popiet išsiruošėm išbandyti mūsų kalnų batų... Tik va kad Carlo taip ir neišbandė, nes besiruošiant išaiškėjo, kad jo batai abu dešini, ir vienas 44, kitas 45 dydžio :)))
Pasikarstėm tris valandas. Kažkaip netyčia nuėjom ne tuo keliu, ir pradžioj neradom nieko, po to nuėjom kitu keliu (vis dar ne tuo), bet ten jau buvo gražu :)
Užsikarstėm iki vietos, nuo kurios jau karstosi su virvėm ir įranga. O nuo ten toks grožis atsivėrė... Sakiau, jei nereiktu pusantros valandos į viršų lipt, tai ateičiau čia knygos paskaityt :)
Batai geri, kopiant į viršų tai palaima - kabinasi patys į žemę :) Kaip kokio džipo padangos...





















Na, o sekmadienį, dar truputį skaudančiomis kojomis išsiruošėm apžiūrėti Modiglianio. Modiglianis kaip Modiglianis - truputį daugiau tikėjomės paveikslų rimtų - daugiausiai buvo pieštuku piešti eskizai, bet keletas ir itin gražių darbų, pvz šitas.












O po to - Varese. Fantastiškas restoranas už įkandamą kainą (kas važiuosit į tą pusę -klauskit, pasakysiu adresą :) ). Na, patinka man tokie restoranai - pradžioje atneša užkandį (nemokamai), o po valgio ant stalo (vėlgi nemokamai) pastato butelį grappos su dviem taurelėm. Jauti svetingumą... Nors, ko gero, jei Lietuvoj ant stalo butelį degtinės pastatytų... Kaip baigtųsi, jūsų nuomone? :)
Na ir maistukas buvo plius minus iš dievų virtuvės - tagliatelle makaronai su mėlynėm ir baravykais (ačiū dievui užteko proto pasiimti po pusę porcijos) ir jautienos pjausnys su brie sūriu ir šparagais.















Po to - kelių valandų pasibastymas po miestą ir labai labai gražų parką... Su pamaiviška fotosesija :) O aguonos, beje, ne iš parko. Tiesiog taip, mieste, prie judrios sankryžos pasodintos... Savaitgalį užskaitom :)


1 komentaras:

Unknown rašė...

uoj negaliu... biški net ekraną apspjaudžiau, kaip du dešini batai prajuokino :)))))
net nepastebėjau kada tamsta grįžot į blogą, tiek iliustruotų naujienų praleista.. :)