2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Lie-tu-va


  Na tai ką, suskaičiuojam tuos rudeninius viščiukus... Šiandien paskendus nemylimų darbų/ blogėjančio oro/ neišmokėtų algų ir kituose panašiuose rūpesčiuose atostogos atrodo kaip gražus matytas filmas. Bet ne, nuotraukos ir baltos maudymuko žymės ant odos įrodo, kad tikrai man buvo taip gerai.

Taigi, šiemet mes pabuvom buožėm ir apturėjom tris atostogas - jau minėtą "Family Reunion" Piemonte, devynias nuostabias, bet labai šaltas dienas Lietuvoje ir savaitę nuostabiojoje Sardinijos saloje.

Taigi, apie šiaurės ašigalį, oj, atsiprašau, Lietuvą. Nu bet kaip jūs pavadintumėte reiškinį, kai vidury dienos rugpjūčio pačiam įkarštyje (įšaltyje???) termometras rodo vos 12-14 laipsnių.... Teko iš mamos spintos traukti vilnonį paltą, šalikus, pėdkelnes ir t.t. Nežiūrint to, laikas prabėgo labai staigiai ir labai smagiai. O įspūdžių daug:
  • Nereali pirma vakarienė. Šaltibarščiai, silkė, mėsytė ir po to dėl nerealių kiekių skaudantis pilvas. Ačiū, mama :)
  • Mano du, Carlo tris kartus pėsčiom per mišką nueiti 5km iki Nemenčinės plento. Gera žingsniuoti mišku.
  • Fantastiškas vakaras su šašlykais pas Kristiną. Carlo paspardė futbolą su vaikais, aš užtat galėjau lietuviškai iki soties išsikalbėti. Puikus Renatos meduolių-bananų-grietinės pyragas!
  • Daug daug varginančių vestuvinių suknelių pasimatavimų (ačiū mamai ir draugutėms už begalinę neišsemiamą kantrybę) ir vizitai pas du radikaliai priešingus dizainerius. Rezultatas - suknelė surasta, užstatas sumokėtas, aš patenkinta.
  • Pasitrainiojimas po blusturgį mokytojų namų kiemelyje ir sumedžioti auskarai.
  • Vizitas į Ukmergę (??? sorry, gal mes neradom centro.... ar jo ten nėra?...Carlo iki šiol mane per dantį traukia - kai pasakau kad Lecco nėr ką veikt, sako, kad kraustysimės į Ukmergę) pakeliuj  į Taujėnų dvarą. Vienas geriausių mano gyvenime koncertų - smuikininkas Vilhelmas Čepinskis. Tiek aistros muzikai ir muzikoje jau seniai nemačiau. O dar vienybėje su absoliučiai virtuoziška technika!
  • Pažintis su mamos draugu iš Maskvos. Tostai "za znakomstvo" per pusryčius, rusiški anekdotai ir Carlo pralošta šachmatų partija.
  • Karališka vakarienė su keptais Artūro sumedžiotais fazanais pas Jolitą, Artūrą & co, pažintis su nauja šeimos nare Faustina ir vėl lietuviški plepėjimai iki negalėjimo (kol Carlo kvailioja su Adomėliu)
  • Įspūdinga Žolinės šventė Rumšiškėse, su vakariene Kauno Jachtklube. Ačiū Modestai už kompaniją, saulei už vienintelę šiltą dieną, netikėtai sutiktiems Vaidai ir Tomui už šypsenas, o Rumšiškių muziejaus darbuotojams - už fainą šventę.
  • Netikėtas ir labai mielas susitikimas gatvėje su dviem ratais raduotu mano ex šefu Daumantu ir kava coffee inne (su espresso degustavimu) ir pokalbiais apie viską.
  • Multikultūrinis pasisėdėjimas ir skani vakarienė su Kristina ir jos draugu marokiečiu Hishamu, įdomūs pokalbiai, įsimintinas vakaras, maloni pažintis.
  • Pasipirtinimas su alum, kepta duona, vakariene ir dainom su gitara mano mamos namie paskutinį vakarą. Buvo labai jauku, miela, šilta, sava ir gera...
Mergatiės su mašinyte "Fortuna" :)
Lietuviškam kaime...

Kaip mes Ukmergėj centro ieškojom...


Komentarų nėra: