2012 m. rugsėjo 18 d., antradienis

Paslaptingasis Consonno

Savaitgalį į kalnus neišėjo dėl šiokių tokių sveikatos sutrikimų, ta proga nusipirkom orkaitę. Atrodytų, paprasta buitis, bet mes mokam tokią buitį paįvairinti.
Pirmiausiai, jeigu pirkdami buitinę techniką nenorite gyventi nuobodžiai, nuspręskite sutaupyti 30 EUR už atvežimą. Mes taip ir padarėm, ir tai reiškė ne tik naujosios parsivežimą, bet ir senosios nuvežimą į parduotuvę (čia jums ne Lietuva ir nieks nieko nemokamai prie namų nesurinkinėja ir parduotuvės seną priima tik perkant naują). Šiaip ne taip nutarabanijom dviese su Carlo alfa tą mūsų seną orkaitę-baidyklę. Parsivežėm naują, žvilgančią. Sumontavom. Ir staiga supratom, kad mus apgavo. Kad ta orkaitė nedaro nieko tokio kas jos reklamoj buvo prirašyta. Grįžom. Aiškinomės. Išsirinkom kitą orkaitę, 50 eur brangesnę, kuri tipo kažką daro (iš esmės ne tai kad daug daugiau negu pirmoji). Tada grįžom namo, išmontavom naujają orkaitę, nuvežėm ją į parduotuvę, parsivežėm naujausiąją.
Taip savaitgalis prabėgo buitinės technikos parduotuvėje + tampant tikrai nelengvutę orkaitę pirmyn atgal.
Bet dabar ne apie tai.
Jau seniai planavom važiuoti apžiūrėti visai netoli Lecco esančio miestelio - vaiduoklio Consonno. Miestelis virš kiek žinomesnio ir didesnio Olginate miestelio žymus ne vien nerealiais iš aukštai atsiveriančiais vaizdas.
O jo istorija tokia. 1962 metais vienas turtingas italas, vardu Mario Bagno (o, tie Mario... kiek jie visko ir gero ir blogo pridaro... Balotelli, Monti, Draghi...) nusipirko visus apie 300 gyventojų turinčio Consonno miestelio namus, išvarė gyventojus, nugriovė beveik viską, išskyrus bažnyčią ir porą namų ir pradėjo kurti pramogų imperiją. Pristatė visokių keistų įvairaus stiliaus (arabiškų, kinietiškų, viduramžiškos pilies ir pan) pastatų, kuriuose įsikūrė parduotuvės, viešbučiai, žaidimų salonai, šokių salės, atostogų apartamentai. Planuose buvo futbolo ir rankinio aikštės, minigolfas, zoologijos sodas ir kt.
Brianzos "Las Vegas", deja, gyvavo neilgai. Užgriuvęs kelias (Consonno yra 700mt virš jūros lygio aukštyje), ir šiaip sumažėjęs inetersas privertė "Grafą Mario Bagno" savo imperiją uždaryti.
Dabar tai yra privati teritorija, priklausanti Mario vaikams, bet tai nesustabdo nei grafittininkų, nei eilinių turistų kaip mes su Carlo smalsumo.







1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Labai smagu skaityt jusu patyrimus Italijoje. Labai smagus pasivaiksciojimai po kalnus ir kitas apylinkes. Beje, isgrazejusi atrodote (ar man tik taip akyse;). Sekmes jums.