2010 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Darbo paieškos ir virtuvės džiaugsmai

Antra diena vargstu su itališku CV. Šiandien pasiekiau jau lygį, kurio negėda rodyti Carlo, taigi, mažas žingsniukas į priekį žengtas. Taipogi pradedu žiūrnėtis skelbimus internete.
Už poros savaičių bus lygiai pusė metų, kaip nedirbu. Man atrodė, kad nedirbdama ir turėdama prieš save "baltą popieriaus lapą", suprasiu, ką noriu daryti gyvenime. Nieko nesupratau, bet sėdėti prieš baltą popieriaus lapą nebesinori :) Taigi, ieškosiu darbo įvairiausiais frontais - tarkim, neatmetu galimybės siųsti CV į virėjo padėjėjo poziciją :))) (o gal naujas hobis taps gyvenimo darbu?) arba muzikos mokytojos. Arba pardavėjos "Stefanel" parduotuvėje. Vienas dalykas, kuris pasikeitė - prieš šešis mėnesius sakiau, kad žinau, kad nebenoriu dirbti marketinge, versle, komercijoj - kad mano galva pavargo nuo pelningos, bet mažai prasmingos veiklos. Tai va, bičiuliai, galva pailsėjo :) Ir jei kas duos kokią marketingo klerkės poziciją, dargi tarptautinėj kompanijoj ir su pakankamai eurų, imsiu nesidairydama :) Pasirodo, tai buvo tik pavargusi galva.
Beje, vakar gaminti Beatos patiekalai buvo bais, bais skanūs. Taip gerai paskaičiavus, tai jau bandžiau iš Beatos valgiaraščio kokius 5, ir visi buvo išskirtinai NIAM. Šiandien - veršienos troškinys "be taisyklių" :) Beje, virtuvėje turiu naują paglbininką - pirmąjį savo virtuvės kombainą. Mažutis, sgrebnutis, bet detalių turi visą didelę lentyną (išvijo iš virtuvės į tamsų kambariuką visą armiją nenaudojamų puodų). Mamos kalėdinė dovana. Dabar mes su juo bandom susidraugauti. Jau bandžiau malti aguonas (pavyko puikiai), cukrų cukraus pudrai (neįtikėtina), minkyti mielinę tešlą (trunka 60-90 sekundžių). Kas rytą spaudžiamės apelsinų sultis. Vat su pjaustymu sudėtingiau -vakar petražoles sukapojau gerai, o šiandien su svogūnais užsižioplinau ir turiu beveik košę :) Dėl kitų daržovių pjaustymo dar irgi aiškinuos (tik tarkavimą jau "perkandau"). Smagu. Greičiau, lengviau, paprasčiau. Ačiū, mama!

5 komentarai:

avis rašė...

Ev, aš skaitau ir negaliu patikėt - tu esi megazeba namų šeimininkė :-O
o aš galvojau, kad esi megazeba bizniswūman, puikaus balso savininkė...
talentai atsiskleidžia netikėtai. nenustebčiau, jei dar daržą pavasarį pasisėsi. ufffffff.

ausrinka rašė...

jei jau taip su svogūnais nutiko, tai tik rodo, kad turi palankų įrankį naminiam pesto gaminti :) tie šaldyti bazilikai kameroje - mmm ...

kad dabar taip stiklinę šaltų apelsinų sulčių... !

Evelina rašė...

e, taip, rankom bazilikų trint nereikės :) bazilikai jau baiginėjasi, reiks šaldyt naujų :)))

Anonimiškas rašė...

kaip pavyko susirasti darba? as ieskau jau daugiau kaip metai ir be rezultatu

Evelina rašė...

Man pavyko per idarbinimo agentura. Tiesa, darbas tik "sioks toks" - puse etato, kontraktas menesiui (pirmas baigesi, pratese antram... ) tai kas menesi stresas, ar prates, plius nelabai patinka... bet cia tik pradzia. as nepasiduodu. O tu kurioj Italijos vietoj? Mes pazistamos? :)