2009 m. gruodžio 1 d., antradienis

Kalėdų kvapas




































Šįryt gavau emailą iš teliko, su prašymu skubiai (labai skubiai :) ) išversti iš lietuvių į anglų. Tai vėl viskas atsidėjo, teko pult stačia galva - vis kapeika :)
O savaitgalis buvo nuostabus. Pas mus jau labai stipriai kvepia Kalėdom. Ne ne, ne dėl papuošimų. O dėl to kad aš keliu bangas - mėgstu pasiruošti Kalėdoms iš anksto ir per visą didžiąją paniką graužti namie sausainius ir gerti karštą vyną :) Tai dabar keliu bangas kad reik dovanas supirkt. Ta proga penktadienį važiavome į Monzą - miestas šalia Milano, didelis. Yra kelios gražios bažnyčios, kurias greituku apžiūrėjom, kol sutemo. O tada šovėm į parduotuves dovanų ieškot. Ir radom. Ne vieną ir ne dvi :) Taigi, stipriai pasistūmėjom.
O šeštadienį sukom ratus čia vietoje, Lecco. Ko pasekoje turime visas reikalingas medžiagas atviručių gamybai, dar truputį dovanų ir - eglutę! Mano kaprizo dėka - tikrą, natūralią. Dabar žaliuoja sau balkone. Čia tradicija yra puošti gruodžio 8, tai sulauksim Marijos ir puošim :) Vakar nupirkau ir lemputes. Turiu mintį šiemet puošti ir sausainiais, bet čia jei netingėsim su Marija iškept :)
Sekmadienį turėjom pilnus namus - Carlo sesuo su vyru ir draugų šeima su dviem leliais, mėgavomės šveicarišku malonumu vadinamu burginjon (rašau kaip tariasi :) ). Tipo fondiu, tik aliejuje verda mėsytė. Kažkaip fotikas pietuose nedalyvavo, tai nutoraukų neturiu, betturiu vieną iš prieš metus vykusių pietų pas Aušrinę su tuo pačiu burginjono komplektu.
A, beje, jisai su istorija. Pirkom jį Veronoj, nes tikrai nerealiai gražus. Tada dar kalbos nebuvo apie gyvenimą kartu, tai pirkau aš (tai buvo po naujųjų, taigi ir 70 procentų nuolaidą savo argumentą turėjo :) ). Ir vežiausi į Lietuvą (lėktuvu :) ). Carlo primokėjo už mano bagažą :) Na, įsivaizduokit, medinis dvigubas padėklas su sukamuoju mechanizmu, šeši indeliai padažams, šešios keraminės lėkštės, špižinis puodas ir dar visokių detalių :) Klaikiai sunkus daiktas :) Lietuvoje komplektas turėjo laukti geresnių laikų, tiksliau mamos kraustymosi į namą ir mano kraustymosi į mamos butą. pas mane bute netilpo, tai gyveno pas mamą. Ištrauktas buvo lygiai vieną kartą pas Aušrinę. O po to supakuotas, sukištas į Fiatą ir parvežtas į Italiją :) Va toks burginjonas - keliauninkas...
Sekmadienio vakaras pas mus namie atrodė kaip mokyklos darbų pamokėlės - karpėm, piešėm, klijavom. Darom atvirutes kalėdoms. Rankomis.
Vakar žiūrėjom itališką filmą (atsilikau ir su filmais ir su receptais, bet realiai nėr laiko :) ) - "Il postino". Labai gražus.
Taip ir gyvenam. Kepam verdam, dvi dienas pliaupė, šiandien vėl saulė, laukiam Marijos, šįvakar einam į koncertą, verčiam tekstus, valom lyginam ir taip toliau.
Siunčiu saulės - šiandien pas mus jos sočiai. :)

2 komentarai:

avis rašė...

Il postino yra nomnomnomnommmmm.
kasdien pavydžiu, kad tu šeimininkė tokia žavi.
mua.

Evelina rašė...

O, geras, Avis mate "Il postino"! Super :) Visa pagarba Aviai :)