2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Piknikas bet kokiu oru :)

Ar ir jums atrodo, kad pastaruoju metu orai išprotejo? Man, pavyzdžiui, atrodo, kad vaikystėje viskas buvo aiškiau. Vasara būdavo vasarą, žiema žiemą. O dabar nebesuprasi. Kovo pabaigoje čia taip užkaitino, kad jau buvau numetus į šalį striukes ir megztinius. Ta proga sugalvojom, kad Carlo gimtadienį (balandžio 18) norim švęsti ant žolės, pikniko formatu.
Tik kad orai vėl persimainė, ir vietoj vasaros grįžo ruduo su tamsiu dangum, vėtra ir lietaus jūra.
Data buvo numatyta balandžio 20, sekmadienį, pirštus sukryžiuotus laikėm ir saulytės prašėm. Šeštadienį dangus prasiblaivė ir išlindo saulė. Popiet išsiruošėm į žvalgybą, patikrinom porą pievų, buvo sausos ir gražios. Iš vakaro suruošiau krepšius, penkias valandas pastovėjus virtuvėje rezultatas buvo visai gražus. O ryte prabudom nuo griaustinių ir žaibų....
Likimo ironija, kad visi lietūs baigėsi apie 11 val, kai rinkosi mūsų svečiai. Lyg tyčiodamasi dangum ritinėjosi saulutė, bet žolė, deja, taip greit nedžiūna, taigi piknikas pasiliko namuose.
Buvome iš anksto perspėję svečius, kad koks oras bebūtų, bus PIKNIKAS! Lauke ar namie.
Vaikų džiaugsmui iš didelės kartoninės dėžės Carlo sukonstravo pilį. Tai buvo ilgam ramu, vaikų tarp suaugusių nesimatė :) Sugrįžo jau po pikniko, kai suaugusieji jau buvo pakilę nuo "pievos" - pasivolioti ant grindų ir sujaukti visus patiesaliukus.
Buvo taip smagu, kad vienbalsiai nuspręsta pikniką pakartoti ant tikros žolės, kai vasara ateis.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Piknikas tai buvo geguzi... o dabar jau liepa ipuseus...? Ciao Italia, kur dingote?