2010 m. lapkričio 2 d., antradienis

Italai

Aš galvoju, kad jei apie Angliją knygas visi rašo, gal reik ir apie Italiją parašyt?
Savotiški jie. Dažniausiai - geraja prame.
Va ir dabar kompą įsijungiau tik tam kad kelis sakinius parašyčiau, bet labai norėjosi su kuo nors pasidalinti :)
Nu, mezgu aš sau smagiai, telikas įjungtas, už lango lyja, laukiu Carlo skambučio kad važiuotume batų per mažų pakeist.
Suskamba durų skambutis. Nusprendžiu kad italų jau moku pakankamai (seniau nedrįsdavau durų atidarinėt :) ) ir einu atidaryt. Kaimynė iš antro aukšto, miela tokia šustra mokytoja. Kalbėjomės berods vienąkart, kai pernai aplink Kalėdas pas mus svečiuose buvo Lecco gyvenančių lietuvių šeimyna, lietuvaitė Evija yra mano kaimynės mokinė, tai apsilankėm su kalėdiniais saldumynais... Sako "pastebėjau, kad jūsų vardai ir pavardės flomasteriu užrašyti ant pašto dėžutės. mano vyras spausdino mums naują lapuką, tai ir jums atspausdinau".
Smulkmena. Jai nieko nekainuoja. O aš vos iš kurpių neišvirstu, nes nepratusi, kad kas nors mūsų problemas spręstų :)
Vat tokie tie italai. Geri...

4 komentarai:

Renata rašė...

Užaugusi tu dideliame mieste, todėl ir nežinai, kad mažesniuose miesteliuose Lietuvoje žmonės vieni kietiems vis dar padeda...aš turėjau nuostabią kaimynę Lietuvoje, kuri nieko negailėdavo ir dažnai padėdavo vien dėl to, kad jai tai suteikdavo džiaugsmo, kaip ir mes jai :)...

Evelina rašė...

Galvojau galvojau, ir galvoju, kad tu teisi. Turbūt didžiausias skirtumas - tarp 500 000 ir 45 000 gyventojų turinčių miestų... :)

Simona rašė...

Padeda ir Lietuvoj, padeda... Net ir Vilniuj :) Aišku, jei mūsų Pavilnį galima vadinti Vilnium :) kaimynai (aišku, iš 12-os butų keli tokie) ir pyragų keptų atneš paragaut, ir tempia mašinas užklimpus neprašomi, ir vaikus pažiūrėt pasisiūlo, ir kiaušinių ar duonos paskolina, ir krepšinį kviečia žiūrėt, nes žino, kad mes kabelinės neturim. Aišku, čia mažos bendruomenės privalumai :)

Agne rašė...

Jau senokai seku evelinos bloga. Labai idomu paskaityti apie gyvenima svetur. o ypac del to nes jau seniai jauciu didele simpatija italijai:) saunuole, laukiu nesulaukiu nauju ispudziu.