Kiekvienas regionas garsus kokiu nors patiekalu ar maisto produktu - tai kumpiu, tai trumais, tai sūriu, vynu ar kokiom daržovėm... Ir kaip neparagaut...
Pulijos virtuvė stebėtinai riebi (stebėtinai, nes karšta ten ir prie jūros). Nors kai geriau pagalvoji, jokios nuostabos - Pulija pilna alyvmedžių, taigi ir puikiausio aliejaus nestinga, taigi ir verda viską jame :) Girdėjau, kad net yra naudoto aliejaus surinkimo paslauga.

Puljiečiai kaip ir kiti italai valgo daug makaronų. Ten populiariausi - orecchiette (it. ausytės), apvalūs tokie su duobute. Ir ruošia juos su pomidorais arba su ančiuviais ir brokoliais.

Labai dažnai patiekiamas ir purpu - aštuonkojis, įvairiose variacijose. Daug midijų, krevečių, žuvies... Bet ir mėsos ir bulvių! Arba labai idomi lietuviškai itališka variacija - aštuonkojo troškinys su daug daug bulvių :)


Dar pulijiečiai geria daug kavos. Kaip tik susitinki, taip "kavos?" :) Kadangi man kava jokio negatyvaus poveikio nedaro, ten jos išgerdavau žymiai daugiau nei paprastai. Pulijiečių išradimas - kava su ledu. Išverda kavą (espresso), įdeda cukraus, tada pila į stiklinę pilną ledo ir prašom.

Mes itin įsimintinų vakarienių turėjome bent keturias (šiaip daugiau, bet keturios jau tokios labai labai). Apie jas gal atskiri įrašai, kad per daug į vieną vietą nesuplakti...
2 komentarai:
ojojoj kaip skaniai ta duona atrodo :( manau duonos mėgėjams Italija yra rojus :) nežinau kas gamina skanesnę. na, prancūzų not bad, bet pas juos daugiau pyragaičiai, pas italus tieisog gera skani šviežia duona (mm)
Na, man čia Lombardijoj pvz tai duona kaip duona... Bet Apulijoj... Ta su daržovėm - nenusakoma, bet ir su alyvuogėm skanutėlė.... Apulija garsėja savo duona, ir aš suprantu, kodėl :)
Rašyti komentarą